Vier jij een duurzame Kerst? Dit zijn de leukste duurzame kerstkaarten!

Stijgt de kerststress bij jou al naar het hoofd? Of ben jij juist de persoon die alles op z’n beloop laat en op kerstavond nog in de winkel aan het rondbazuinen is om de laatste kerstinkopen te doen? Grote kans dat je voor flink wat lege schappen staat. Het blijkt namelijk dat de gemiddelde Nederlander al ver van tevoren zijn kerstinkopen doet. 

We vinden het daarbij ook steeds belangrijker om bij deze inkopen een groenere aarde in gedachte te houden. Gaan we dit jaar weer met de hele familie pakken met vlees binnenhalen voor het gourmetten? Of laten we de slavinken links liggen en kiezen we dit jaar voor een vegetarische of misschien wel vegan kerstmaaltijd? Veel mensen vinden de Kerstperiode een van de meest gezellige momenten van het jaar. Maar bij al deze feestelijke activiteiten gaan ook een grote hoeveelheid milieubelastende activiteiten gemoeid. We gooien tegenwoordig steeds vaker LED-verlichting in de boom, maar daar blijft het dan vaak ook bij. We zochten voor je uit waar je nog meer op kan letten bij het vieren van een duurzaam kerstfeest. 

Een alternatieve kerstboom dit jaar?
Heb jij er al over nagedacht welke kerstboom je dit jaar in huis gaat zetten? Haal jij je stoffige neppe plastic boom van zolder, kies je voor een verse naaldboom of ga je dit jaar voor een duurzaam alternatief? Je hebt vaak veel om uit te kiezen en tal van verschillende soorten bomen in andere prijsklassen. Mocht je er niet uit komen kan je het beste naar een tuincentrum of marktkoopman stappen om je te laten adviseren welke boom duurzaam is.

Wie ga je uitnodigen?
Een ander aandachtspuntje bij Kerst is natuurlijk wie je allemaal wel of niet gaat uitnodigen. Hoeveel plekken heb je aan het diner en wil je het liever met vrienden of familie vieren? Kies je er bewust voor om het klein te houden of pak je liever groots uit? Het uitnodigen van jouw gasten kan natuurljk via een simpel WhatsApp bericht maar je kan er ook voor kiezen om in jouw kerstkaart een uitnodiging te verwerken. Wij hebben de leukste duurzame kerstkaarten voor jou op een rij gezet.

Laat jouw kerstboodschap uitbloeien!
Speciaal voor deze periode hebben we een aantal kerstkaarten die je kan laten uitbloeien. Onze kerstkaarten van groeipapier bevatten een mix van zaden. Na het plezier aan jouw kerstkaart gooi je deze niet bij het oud papier maar kun je hem planten. Dat gaat heel eenvoudig! Bijvoorbeeld in de tuin of in een bloempot. Geef jouw kaart water, een beetje zon en veel liefde en uiteindelijk zullen er bij-vriendelijke veldbloemen uit groeien. Goed voor de natuur en een extra leuk Kerst dit jaar! Wil je een duurzame kerstkaart bestellen? Klik dan hier om naar de bestelpagina te gaan.