Een bloeipapier kaart kopen: het grootste assortiment bloeikaarten

Bloei en groei! Dat is wat wij het liefst zeggen tegen iedereen die het idee heeft om een kaartje te sturen. De laatste jaren sturen we steeds minder kaartjes, door de opkomst van WhatsApp sturen we liever snel een berichtje online dan dat we de moeite doen om een kaartje uit te zoeken.

Toch heeft er sinds corona een hele omslag plaatsgevonden. Veel mensen zaten thuis door deze enorme crisis. Hierdoor gingen we massaal puzzelen, schilderen en het NOS journaal stond iedere dag aan om een update te krijgen over de stand van zaken. Deze erbarmelijke tijd was voor veel mensen zwaar maar heeft ook voor goede dingen gezorgd. Een van dingen is dat we massaal weer kaartjes zijn gaan sturen. Een kaartje naar het bejaardenhuis om de hoek, een kaartje na pa en ma en misschien heeft jouw oude schoolvriendin ook wel een kaartje mogen ontvangen?

Wat is bloeipapier?
Ik hoor je zeggen “maar wat is bloeipapier nu eigenlijk”. Goede vraag! Bloeipapier is een speciale papiersoort gemaakt van restafval. Waar er normaal gesproken bomen worden gekapt om papier te maken is dit bij bloeipapier niet het geval. Het is duurzaam papier gemaakt van gerecycled materiaal zoals oud papier. Bij het ontwikkelen van deze kaart is er zo veel mogelijk stil gestaan bij een groenere aarde. Omdat de kaarten gemaakt van restafval zijn deze ook composteerbaar. Dit houdt in dat je ze bij het oude tuinafval kan gooien na gebruik en ze vanzelf verwelken in de grond. Steeds meer mensen kiezen voor dit duurzame alternatief om bij te kunnen dragen aan een betere aarde!


Bloeikaarten zijn extra speciaal

Naast dat bloeikaarten gemaakt zijn van gerecyclede producten is er nog een extra leuke bijkomstigheid. In de kaarten zit een mix van zaden verwerkt. Deze mix zorgt ervoor dat je jouw bloeikaart kan planten! Je stopt de kaart na gebruik in de aarde, bijvoorbeeld in een bloempot of in de tuin. Geef de kaart genoeg water, zon en een beetje liefde, en na een tijdje zullen er prachtige veldbloemen uitkomen. De bloemen zijn erop uitgekozen dat ze veel nectar bevatten waar veel bijen op af komen. De bijen hebben het op dit moment erg zwaar omdat er steeds minder plek is voor het beestje en steeds meer giftige middelen op de markt komen waar bijen niet tegen kunnen. Jij kan ervoor zorgen dat de bij een mooi plekje in jouw omgeving krijgt door het planten van een bloeikaart.

Voorbeelden van wat er uit een bloeikaart kan groeien

Liselot uit Breda is begin dit jaar een uitdaging aangegaan, ze gaat iedere maand een bloeikaartje sturen naar iemand die ze niet heeft gezien. Ze vertelde haar verhaal! Mijn moeder had vroeger een hele grote bak met kaarten, iedere keer als ik dan een kinderfeestje of verjaardag had kon ik hier de leukste uitkiezen. Met mijn kraaienpoot handschrift schreef ik er dan een niet-mega inspirerende tekst op. Toch vond ik het altijd enorm leuk om een kaartje te geven aan iemand, ik kon er zo een uur mee bezig zijn. Nu ik ouder ben stuurde ik eigenlijk nooit een kaartje, simpelweg omdat ik er nooit meer aan dacht of omdat ik er geen tijd voor had. Tot begin dit jaar waarin ik een brief kreeg van een oud schoolgenoot van de tijd waarin ik in Londen studeerde. Zij vertelde me iedere maand een kaartje te sturen naar mensen die ze al een tijd niet gezien had. Dat vond ik zo’n leuk idee dat ik dit ook ben gaan doen! Ik heb aan mijn moeder een adressenlijst van mijn vriendinnen gevraagd, dat was even zoeken maar uiteindelijk kreeg ik van haar een hele lijst. Via Instagram kwam ik duurzame kaarten tegen en ik heb direct een aantal bloeikaarten besteld. Wat een leuke troef dat je ze na het lezen in de tuin kan planten! Ik ben meteen in de pen geklommen en heb meerdere kaartjes in de brievenbus gedaan, zie hieronder het resultaat!

Speciaal voor jou ontworpen

Alle kaarten in de webshop zijn met veel liefde en passie ontworpen. We hebben onze ontwerpers hard aan het werk gezet, en het resultaat mag er wezen. Kaartjes in alle soorten, kleuren en maten! Neem hier snel een kijkje of er ook iets voor jou tussen zit. Mocht je trouwens zelf kaarten ontwerpen of een mooi idee hebben? Hopelijk stuur je ons een mailtje!

Vier jij een duurzame Kerst? 15 handige tips van experts!

Stijgt de kerststress bij jou al naar het hoofd? Of ben jij juist de persoon die alles op z’n beloop laat en op kerstavond nog in de winkel aan het rondbazuinen is om de laatste kerstinkopen te doen? Grote kans dat je voor flink wat lege schappen staat. Het blijkt namelijk dat de gemiddelde Nederlander al ver van tevoren zijn kerstinkopen doet.

We vinden het daarbij ook steeds belangrijker om bij deze inkopen een groenere aarde in gedachte te houden. Gaan we dit jaar weer met de hele familie pakken met vlees binnenhalen voor het gourmetten? Of laten we de slavinken links liggen en kiezen we dit jaar voor een vegetarische of misschien wel vegan kerstmaaltijd? Veel mensen vinden de Kerstperiode een van de meest gezellige momenten van het jaar. Maar bij al deze feestelijke activiteiten gaan ook een grote hoeveelheid milieubelastende activiteiten gemoeid. We gooien tegenwoordig steeds vaker LED-verlichting in de boom, maar daar blijft het dan vaak ook bij. We zochten voor je uit waar je nog meer op kan letten bij het vieren van een duurzaam kerstfeest.

Een alternatieve kerstboom
Heb jij er al over nagedacht welke kerstboom je dit jaar in huis gaat zetten? Haal jij je stoffige neppe plastic boom van zolder, kies je voor een verse naaldboom of ga je dit jaar voor een duurzaam alternatief?

Groeikaarten van groeipapier: lees hier hoe het werkt!

Je verstuurd misschien al jaren kaarten, maar ik denk nog nooit een van groeipapier. Onze groeikaarten zijn gemaakt van gerecycled papier uit bloemen en planten. En het leuke is, met een beetje magie groeit er uit jouw kaarten overheerlijke groentes en kruiden.

Hoe werken groeikaarten?

Groeikaarten zijn niet gemaakt van het doorgaans papier wat misschien ook jouw printer uitrolt. Voor al onze groeikaarten zijn geen bomen gesneuveld. De kaarten zijn gemaakt op papier gemaakt van gerecyclede producten zoals oude kranten of stengels en bladeren van oogstafval (bloemen en planten). De kaarten zijn gedrukt met biologische inkt waar geen gifstoffen in zitten. In de kaart zit een mix van zaden verwerkt waar verschillende soorten groentes of kruiden uit kunnen komen. Lees hieronder hoe het planten van een gloeikaart werkt:

 1. Bekijk welke groeikaart je hebt ontvangen
  In onze webshop zijn meerdere groeikaarten te koop. Bekijk goed welke groeikaart jij hebt ontvangen zodat je precies weet wat er uit jouw kaart kan groeien. Veel mensen zetten er een kaartje bij zodat je niet meer vergeet wat je precies hebt geplant.

 2. Zoek de juiste plek
  Jouw kaartje heeft een plek nodig waar genoeg ruimte is om uit te groeien en waar ook af en toe wat (zon)licht kan komen. Een plek in de vensterbank of een plek in de tuin waar veel licht kan komen is geschikt.

 

 1. Geef zon, liefde en water
  Tijd om jouw kaartje te gaan verzorgen. Geef jouw kaart de eerste twee weken dagelijks water en hierna twee keer per week. Zorg ervoor dat er genoeg licht bij kan komen en natuurlijk een overdosis aan liefde!

 

 1. Wacht geduldig af
  En nu is het wachten geblazen. De wachttijd tot wanneer jouw bloeikaart uit zal komen is verschillend. Hierna kan je heerlijk genieten van verse groente of kruiden!

 

Voor welk moment zoek jij een groeikaart?

Welk moment heb jij binnenkort te vieren? Misschien gaan vieren jouw ouders hun jubileum, wordt je beste vriendin 40 of krijgen jouw buren een babytje. Geen moment is te gek om een bloeikaartje te sturen. En de reacties zullen gegarandeerd positief zijn. Want geef toe! Hoe leuk is het om een duurzaam kaartje te krijgen die daarna nog een tweede leven krijgt?

We updaten ieder seizoen onze collectie met bloeikaarten. Op dit moment kun je kiezen uit drie soorten kruiden: basilicum, x en x of uit onze groenten: wortel of rucola. Welke groente of kruid zie jij graag uit jouw groeikaart komen? Tip ons hier!

Wat zijn bloeikaarten?

Bloeikaarten zijn gemaakt van een speciale papiersoort bestaande uit een mix van planten en zaden. Het papier is hierdoor volledig afbreekbaar en er zijn geen bomen voor gekapt. Bloeipapier is een nieuwe papiersoort en is ontwikkeld vanuit de behoefte om beter met de aarde om te gaan. We zijn natuurlijk al goed op weg, plastic tasjes in de supermarkt worden steeds vaker geweerd en ook het scheiden van afval wordt steeds normaler. Tijd om ook naar ons papiergebruik te kijken en dit te veranderen. Bloeikaarten zijn het alternatief. Dit zijn geen gewone kaarten, je kan de kaarten namelijk in de aarde stoppen om te laten groeien. Uiteindelijk groeien er prachtige veldbloemen uit! Door het gebruik van nieuwe grondstoffen zoals zaden en afvalresten van planten is er een nieuw soort papier ontwikkeld. Het groeipapier kent een steeds grotere populariteit onder consumenten en ook bedrijven kiezen steeds vaker voor dit alternatief.

Waarom kaarten van groeipapier?
De wereld is aan het veranderen. Er zijn steeds meer mensen en dit aantal groeit met de dag. Hierdoor raakt onze landbouwgrond steeds sneller uitgeput. Groeipapier is een kleine stap in deze keten om bij te dragen aan een nieuwe wereld. Dit duurzame alternatief draagt bij aan een betere biodiversiteit met de gedachte om onze kinderen ook een gezond en gelukkig leven te kunnen bieden. Doe jij mee?

Waar bestaan groeikaarten precies uit?
Het papier bestaat uit een mix van zaden waaruit bloemen, planten of kruiden kunnen ontstaan. Dit kunnen bijvoorbeeld zomerbloemen zijn maar ook munt of vergeet-me-nietjes kunnen verwerkt worden in het papier. Per product staat er omschreven waar het papier precies uit bestaat.

Kaarten van groeipapier
Wil jij iemand feliciteren of bedanken op een bijzondere manier? De bloeikaarten in onze webshop zijn hier uiterst geschikt voor. De kaarten zijn per stuk of als set verkrijgbaar om ze thuis met een mooie wens hierin geschreven te versturen.